Kako da ponedeljak tokom ljeta bude zabavan?

Ponedeljci imaju malo lošu reputaciju, zar ne? To je dan koji svi vole da hejtuju. Ali šta ako vam kažem da su ponedeljci, posebno ovi vreli letnji ponedeljci, zapravo rudnik prilika i zabave? Da, dobro ste pročitali! Evo zašto su jutra ponedeljkom toliko važna za poslovne žene i kako ih pretvoriti u najuzbudljiviji dan u nedelji.

Sanja Milosavljević
Kako da ponedeljak tokom ljeta bude zabavan?

Svaki ponedeljak je početak postavljanja novih ciljeva, suočavanja sa novim izazovima i resetovanje vašeg razmišljanja. Ovo je nedeljnu prilika za reinvenciju i obnovu energije.

Uspešne poslovne žene znaju da je planiranje pola bitke. Iskoristite rana jutra ponedeljkom da isplanirate svoju nedelju (ako to već niste stigle da uradite u nedelju veče). Koji su vam najvažniji prioriteti? Koji sastanci, rokovi i projekti zahtevaju vašu pažnju?

Ponedeljkom su svi ponovo online i u kancelariji nakon vikenda. To je savršeno vreme da se ponovo povežete sa kolegama, klijentima i vašom profesionalnom mrežom. Brza poruka "Srećan ponedeljak!" može otvoriti vrata i držati vas na njihovom radaru.

Ustajte ranije i motivišite se

 Tokom leta sunce izlazi ranije, pa zašto ne biste i vi? Iskoristite prednost ranog dnevnog svetla da dobijete prednost. Jutarnja šetnja, brzi trening ili čak malo tihe meditacije jesu zdravi za vaš dan.

Nahranite svoje telo hranljivim i energizirajućim doručkom. Mislim na smoothie činije, tost sa avokadom ili sočan omlet. Dobar doručak vam daje energiju potrebnu da osvojite ponedeljak.

Započnite svoj ponedeljak sa skromnom listom ciljeva. Završavanje naizgled ovih „sitnih“ zadataka daje vam osećaj postignuća i održaće vas motivisanim.

A na poslu....

Sastanci su neizbežni, ali ne moraju biti dosadni. Predložite sastanak na nogama ili brzi 15-minutni pregled kako biste stvari održali živima i efikasnim. Unesite malo humora i pozitivnosti u razgovor kako biste zadržali angažovanost svih.

Proslavite male pobede! Ne čekajte petak da proslavite. Proslave podižu moral i postavljaju pozitivan ton za nedelju.

Dakle, ustajte rano, obucite se lagano, uživajte u zdravom doručku i suočite se sa svojim ponedeljkom sa entuzijazmom i osmehom. Možda ćete inspirisati celu kancelariju da prigrli ludost ponedeljka!

I da, ne zaboravite da ponesete osmeh, sveže cveće, zabavni stoni ventilator ili ekran sa temom plaže. Mala promena u okruženju može napraviti veliku razliku u vašem raspoloženju.