AWE Konferencija u Podgorici: Ekonomsko osnaživanje žena je važnije nego ikada ranije

Prva dvodnevna konferencija Akademije za žene preduzetnice (AWE) u Podgorici biće održana 19. i 20. septembra 2024. u CKZ Ribnica sa početkom u 9h i otvoriće je NJ.E g. Džudi Rajzing Ranke, ambasadorka SAD u Crnoj Gori. Učešće je besplatno za žene preduzetnice.

Sanja Milosavljević
AWE Konferencija u Podgorici: Ekonomsko osnaživanje žena je važnije nego ikada ranije

Učešće je besplatno za žene preduzetnice a prijavljivanje je putem linka.

Program AWE konferencije stavlja akcenat na edukativne radionice, panel diskusije i mogućnosti umrežavanja zarad unapredjenja biznisa. Tokom događaja, učesnice AWE akademije iz generacija 2021. i 2022. će imati priliku da predstave svoje poslovanje. Pored učesnica AWE akademije iz Crne Gore, događaju će prisustvovati i drugi istaknuti preduzetnici i predstavnici crnogorskog privrednog sektora.

Ambasade i konzulati SAD širom svijeta koordiniraju implementaciju AWE-a, što uključuje identifikaciju partnera, fasilitatora, mentora i učesnika. Partnerske organizacije iz javnog i privatnog sektora pomažu u podršci, dopuni i lokalizaciji AWE iskustva pružanjem pristupa preduzetničkim mrežama i mogućnostima za obogaćivanje.

U Crnoj Gori, partnerska kompanija AWE Konferencije je Digitalbee d.o.o. koja se bavi edukacijom djece i odraslih i osnažuje ih kompetencijama potrebnih za uspjeh u digitalnom dobu. Do danas je kroz programe AWE akademije u Crnoj Gori osnaženo 70 žena. 

Ovo je jedinstvena prilika da se kreira mreža preduzetnica koja dijeli znanje među sobom a pod pokroviteljstvom je Ambasade SAD. Ovaj program se implementira u 100 zemalja svijeta. Ponosne smo da smo na lokalnom nivou, uz moć javno-privatnih partnerstava pomogle ženama i njihovim preduzećima da rastu, podstičući lokalizovani prosperitet u Crnoj Gori” rekla je Jasna Pejović, direktorica kompanije DigitalBee. 

Akademija za žene preduzetnice (AWE) daje preduzimljivim ženama znanje, mreže i pristup koji su im potrebni za pokretanje i širenje uspješnog poslovanja. Promovišući ekonomske mogućnosti žena i osiguravajući da žene imaju sposobnosti i resurse potrebne za učešće u ekonomiji, AWE program direktno podržava Nacionalnu strategiju SAD o rodnoj ravnopravnosti.